Начало За нас Реклама Контакти

Японска гъбена супа

Снимка за Японска гъбена супа
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изключително лесна за приготвяне супа, с която можете да внесете малко екзотика и разнообразие в менюто си. Гъбите, които са основен участник в рецептата, запазват максимално естествения си вкус, който още повече изпъква на фона на комбинацията от зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 стрък целина, нарязан на ситно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 5 стръка пресен чесън, нарязани на ситно
  • 2 ч.ч. нарязани пресни гъби шийтаке, намечо, пачи крак или печурка
  • 1,5 л готов пилешки бульон
  •   сол на вкус
  • 4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно или лучени кълнове
  • 4 стръка целина за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бульонът се слага да заври заедно с целината, лука, моркова, джинджифила, чесъна и половин чаша от гъбите. Оставят се да поврат 40 мин.

  2. 2.

    Останалите гъби се разпределят в купички и се заливат с прецедения зеленчуков бульон. Гарнира се с нарязан пресен лук или лучени кълнове.


Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари