Пикантна риба тон Donburi (Райс Купа) Рецепта

Пикантен тон donburi или don, е японско ястие, където пикантен тон се сервира на върха на купа ориз. Това ястие е доста популярно в японските ресторанти на Запад и може да се намери и в секцията на делтата на много японски хранителни магазини.

Пикантната риба тон е само един от многото различни видове ястия в донбури, които се предлагат в японската кухня. Донбури или дон се отнася за храна, при която оризът се сервира в дълбока купа и се зарежда с говеждо, пилешко, яйце, риба, морски дарове, темпура и т.н. Това е основно ястие в японската кухня .

За тази пикантна рецепта за тон donburi, пикантността на рибата тон - сосът Chilli Sriracha, лют червен пипер ( shichimi togarashi) и чили-маслото ( rayu) могат да бъдат приспособени според желаното от вас ниво на топлина.

Що се отнася до ориза, може да се използва или бял или кафяв ориз. В някои ресторанти и делис се сервират пикантен тон Donburi със суши ориз , докато други използват обикновена пара. Или е приемливо. Може да се използва по-малко майонеза, но сместа ще бъде по-малко кремообразна. Японската Kewpie майонеза е най-доброто, ако можете да получите ръцете си върху нея, тъй като вкусът й е доста различен от американската майонеза. Ако замените американската майонеза, имайте предвид, че вкусът на пикантната смес от риба тон ще бъде променен.

Какво ви е нужно

Как да го направим

  1. Лъжица ориз в малки японски кутии стил donburi, които са малко по-големи от традиционните ориз купи. Уверете се, че оризът е охладен до почти стайна температура - това е важно, тъй като пикантната смес от риба тон е сурова и поставянето на суровата риба върху ориз, който се задушава горещо, леко готви или затопли суровия тон. Сместа от риба тон се поднася най-добре охладена.
  2. Нарежете рибата тон така, че да е почти накълцано. В средна купа внимателно комбинирайте мляно месо , Kewpie майонеза, сос Sriracha chili, сусамово масло, shichimi togarashi и Rayu chili масло, докато всички съставки бъдат равномерно включени.
  1. Смесете сместа на две части, като я разпръсквате широко върху ориза в купичките.
  2. Направете всеки пикантен тон donburi с нарязан зелен лук, печени сусамови семена, ако използвате, и сос от сос сос.
Хранителни указания (за сервиране)
Калории 1667
Общо мазнини 18 g
Наситените мазнини 4 g
Ненаситена мазнина 5 g
Холестерол 57 mg
натрий 341 mg
Въглехидрати 306 g
Диетични фибри 8 g
протеин 57 g
(Хранителната информация за нашите рецепти се изчислява, като се използва база данни за съставките и трябва да се счита за приблизителна оценка.